July 14, 2024
Uncategorized

Hoe kies je een bed: welke bedden zijn beter?

Het kiezen van een bed is een moeilijke taak, want bij het kopen moet je rekening houden met het gemak, de veiligheid en het ontwerp van het product. Maar het is niet zo eenvoudig om een geschikte optie te vinden, aangezien de meubelmarkt veel originele modellen presenteert: houten, zachte, multifunctionele. Graag wijzen wij u erop dat de beste kwaliteit bedden te vinden zijn in Beter Bed https://znaki.fm/nl/teams/beter-bed/ winkels, die in iedere stad van Nederland te vinden zijn.

Welke bedden zijn beter? Hoe verschillen ze van elkaar? Hoe kies je een bed in de slaapkamer dat een volwaardige nachtrust biedt, de ruimte goed organiseert en geen gat in het budget slaat?

Variëteiten van bedden

Voordat we beslissen welk bed we gaan kopen, moeten we eerst het assortiment begrijpen. De geproduceerde modellen worden gecategoriseerd volgens:

Type

 1. voor volwassenen – in deze categorie vallen eenpersoonsbedden, semi-dubbelbedden, tweepersoonsbedden met een lengte van 190-200 cm en een breedte van 80-200 cm, tweepersoonsbedden worden gekocht door koppels of mensen die willen rusten met maximaal comfort, en semi-dubbel/enkelmodellen zijn relevant voor alleenstaanden van elke leeftijd en kleine kamers;
 2. tieners – eenpersoonsbed met 1 rugleuning in het hoofdeinde of als slaapbank (met 3 rugleuningen);
 3. kinderen – traditioneel ontwerp (met twee rugleuningen), stapelbedden, met een logeerbed (uitschuifbaar, onder het hoofdbed), huizen.

Materiaal

Moderne bedden zijn gemaakt van:

 • natuurlijk hout – het wordt gekozen voor premium-klasse producten, in de productie wordt gebruikt array, schild, fineer, multiplex, balk;
 • spaanplaat – het materiaal wordt gebruikt in het budgetsegment, garandeert producten duurzaamheid en een aantrekkelijk uiterlijk, maar vraag bij het kopen van een bed van spaanplaat om een veiligheidscertificaat;
 • metaal – relevant als basismateriaal en als decoratie (vooral effectieve look gesmede inzetstukken op de rugleuningen);
 • slijtvast meubeltextiel (jacquard, ecoleer, velours, ribfluweel) – gebruikt voor de bekleding van gestoffeerde modellen samen met volumineuze vulstoffen (PPU, hollofiber).

Houten onderdelen worden bedekt met olie, was of lak, wat het materiaal visueel aantrekkelijk maakt en beschermt tegen vocht en mechanische schade. Voor het kleuren van metaal wordt poederlak gebruikt. En stoffen bekleding wordt behandeld met vuil- en vochtwerende impregnering.

Belangrijk: het meest comfortabel zijn zachte producten waarin je comfortabel kunt rusten, tv kijken of werken met een laptop. De meest milieuvriendelijke experts noemen houten bedden. En de meest winstgevende aankoop zal een model van spaanplaat zijn.

Ontwerpen

Het standaardontwerp van het bed gaat uit van twee steunruggen en twee zijspijlen, maar nu zijn populaire modellen op poten, met een rug in het hoofdeinde (steun of scharnierend), een blinde spijl. Naast de typische varianten die te koop zijn, worden ook de volgende modellen aangeboden:

 1. Gecombineerde bedden – multifunctionele modules waarin de slaapplaats wordt gecombineerd met een bureau, speelhoek, opbergsysteem. Ze worden gekocht voor kinderkamers, kleine kantoren aan huis, waar een bed nodig is.
 2. Inklapbare (transformatoren) – ingebouwd in de meubelstructuur, waar ze overdag staan en ‘s nachts worden gekanteld naar een horizontale positie. In de gemonteerde vorm lijken de meubels op een kledingkast, ze kunnen worden aangevuld met een bank, geschikt voor woonkamers, studio’s, kleine kinderkamers, studeerkamers.
 3. Bedpodia – modellen met een monumentale basis, betrouwbaar, ontworpen voor hoge statische/dynamische belasting, geschikt voor grote gebruikers.

Belangrijk: het is onmogelijk om eenduidig te zeggen welk bedframe beter is, omdat de keuze van het model van veel factoren afhangt. Maar hoe meer steunpunten het meubel heeft, hoe betrouwbaarder het is.

Type basis

Als basis bij de vervaardiging van bedden wordt gebruikt:

 • multiplex beplanking – garandeert een goede ondersteuning van de matras, maar heeft geen orthopedische eigenschappen;
 • metaalgaas – niet slecht verend, dempend, biedt een uitstekend ademend vermogen, maar rekt snel uit, waardoor het effect van een hangmat ontstaat, wat de gezondheid van de rug kan schaden;
 • lattenbodem van berken/beuken latten – geeft een maximaal orthopedisch effect, kan versterkt worden, met smalle, dubbele, brede latten.

Extra opties voor bedden

Als extra opties bieden fabrikanten

 1. linnenlade – kan worden ingebouwd in het frame van het bed (optie beschikbaar in houten/zachte modellen met een blind frame) of uitrolbaar (geschikt voor bedden op poten);
 2. hefmechanisme – vergemakkelijkt de toegang tot het opbergsysteem onder het bed;
 3. versterkte bodem – met dubbele/verdikte lamellen of met standaard lamellen, maar met een afstand van 2,5 cm in plaats van 4-6 cm.

Sommige modellen kunnen worden besteld met 3-5 opties, waardoor je de functionaliteit van het meubel kunt uitbreiden of geld kunt besparen als je een premium product koopt.

Het juiste bed kiezen: deskundig advies

Om uit te leggen hoe je een goed bed kiest, adviseren experts om rekening te houden met:

 • Fysieke parameters van de gebruiker. Hoe hoger en zwaarder de persoon, hoe betrouwbaarder het bed dat hij nodig heeft. Daarom moet worden verduidelijkt welke belasting op 1 slaapplaats bestand is tegen meubels. Het is ook belangrijk om te weten dat zachte modellen met stoffen bekleding het meest ergonomisch zijn en letsel tot een minimum beperken. En de hoogte van de slaapplaats met een matras op het bed moet overeenkomen met de lengte van de gebruiker: de bovenrand van de matras moet ter hoogte van de knieën liggen – zodat het gemakkelijk is om te gaan liggen en op te staan.
 • Het gebied, de configuratie en het doel van de kamer. Als het een slaapkamer is, is de beste optie een standaard tweepersoonsbed, anderhalf eenpersoonsbed. In een studiowoning, waar de woonkamer wordt gebruikt om te slapen, is het aan te raden om een vouwmodel of een hoekige soft te kopen. Voor kinderkamers die meerdere functies hebben, is het beter om een gecombineerde module te kiezen met een werkplek, een speelhoek, een kledingkast.
 • Noodzakelijk orthopedisch effect. Als het gaat om comfort en het garanderen van een anatomisch correcte positie van het lichaam van de gebruiker tijdens de slaap, zijn bedden met orthopedische bodems van berken/beukenlamellen terecht toonaangevend.
 • Met wat voor matras het bed gebruikt zal worden. De matras moet goed passen in de bedoelde nis en iets over de rand van de nis uitsteken. Veringsmatrassen met een onafhankelijk blok vereisen een orthopedische basis met een steek (afstand tussen de lamellen) die kleiner is dan de diameter van de veren. En om geen vergissing te maken bij het kopen, is het beter om een bed en een matras tegelijk te kiezen – de compatibiliteit zal ideaal zijn.
 • Interieurontwerp. Meubels passen organisch in de omgeving als ze overeenkomen met de stijl van het interieur. Klassiekers gaan uit van een houten bed met vier poten, versierd met houtsnijwerk. Een variant in de geest van de Provence – een wit metalen bed. En voor moderne interieurs is de beste keuze een minimalistisch model van spaanplaat of een gestoffeerd bed zonder al te veel decoratie.

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X